Hello Cello

Hello Cello Leerorkest

Het Leerorkest en de Cello Biënnale Amsterdam hebben samen een nieuw educatie- en participatietraject opgezet: het ‘Hello Cello Leerorkest’. Het doel is om een wereld van muziek toegankelijk te maken voor kinderen die daar juist niet zo snel mee in aanraking komen.

Kinderen die pas net cello spelen in het Leerorkest op hun school, krijgen de kans om straks mee te spelen in het grote Hello Cello Orkest tijdens de Cello Biënnale. Daarvoor krijgen kinderen een traject aangeboden van extra celloles – naast de les in het Wijktalentorkest van het Leerorkest – aangevuld met workshops van jazzviolist en componist van het Hello Cello Orkest, Tim Kliphuis.

Aan het grote Hello Cello Orkest doen kinderen mee die enthousiast zijn geworden voor de cello door ‘De Bestorming’ die plaatsvond op hun school, en daar komen nu ook kinderen bij die cello spelen in een Wijktalentorkest van het Leerorkest.

Bij de 8e editie van de Cello Biënnale Amsterdam (najaar 2020) speelden al enkele kinderen van het Leerorkest mee met het Hello Cello Concert. Dit krijgt een vervolg op 3 en 10 oktober 2021.

De Hello Cello Dag op 3 oktober 2021 is een minifestival met voorstellingen en gratis workshops voor kinderen en jongeren.

Op zondag 10 oktober verzorgen alle Hello Cello Orkesten uit het land het Hello Cello Concert van 2021 in het Muziekgebouw Amsterdam.

Menu