Hoe bouwen we samen 300 harpen?


Dankzij crowdfunding is het geld opgebracht voor de materialen om 300 harpen te bouwen. Nu start de volgende fase: het assembleren van de instrumenten met vrijwilligers.


Speciaal voor het Leerorkest is een nieuwe, betaalbare harp ontworpen, de Harp-E, een soort Ikea-bouwpakket. Door naast crowdfunding ook in te zetten op crowd assembling  kan iedereen bijdragen. Zo komen de 300 harpen voor kinderen binnen handbereik!

Het bouwen van de harpen heeft drie hoofdfases (1) lakken, (2) assemblage volgens de handleiding, met een stap-voor-stap instructie en eenvoudig gereedschap, en (3) besnaren, stemmen en reguleren. Laatste eindcontrole. Harp in de tas en klaar!
 

Geef je op als vrijwilliger


U kunt zich opgeven voor één of meerdere fases: lakken, assembleren, besnaren & reguleren. Het bouwproces wordt ingericht op basis van de beschikbaarheid van vrijwilligers. Daarom vragen we ook naar uw beschikbaarheid en mobiliteit in het land. Op basis van alle aanmeldingen wordt ook bekeken of een deels regionale productie wenselijk en haalbaar is.

Geef je hier op: Open formulier: aanmelden als Vrijwilliger Harpen Bouwen

Start bouw harpen: de werkzaamheden zullen starten in de eerste maanden van 2022.
 

Meer lezen?


Persbericht 9 november: succesvolle crowdfunding 300 harpen actie naar volgende fase

Lees het verhaal achter de nieuwe Leerorkest harp met ambassadeur Remy van Kesteren