Een instrument schenken


Wij zamelen muziekinstrumenten in die na een opknapbeurt worden uitgeleend aan muziekonderwijsprogramma's voor kinderen in heel Nederland. Blaas uw muziekinstrument nieuw leven in, zodat een kind er weer op kan leren spelen!Stichting Instrumentendepot Leerorkest heeft vooral behoefte aan akoestische, onversterkte instrumenten die bruikbaar zijn in een symfonieorkest, harmonieorkest, fanfare of brass band, maar voor poporkesten zijn ook electronische instrumenten welkom.

Wilt u een muziekinstrument schenken?


U kunt hieronder de lijst raadplegen van instrumenten die wij momenteel nodig hebben.

Attentie: Van 10 juli t/m 15 augustus 2021 kunnen wij geen instrumenten aannemen vanwege het zomerreces. U kunt ook geen pakketje toesturen in die periode.

  • U kunt zelf uw instrument(en) inleveren bij het Instrumentendepot op de Batjanstraat 1B in Amsterdam-Oost, op een werkdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Neem even contact op via 020-3032821, zodat er iemand aanwezig is. Het Instrumentendepot is gesloten tijdens schoolvakanties.
  • U kunt het instrument (gratis) per post sturen naar: Vrienden van het Leerorkest, Antwoordnummer 39190, 1090 WC Amsterdam.
  • Mocht het bovenstaande niet mogelijk zijn, hebben wij graag contact met u voor overleg.

Voor de administratie vragen u wij vriendelijk om vooraf uw donatie aan te melden via het volgende donatieformulier:

Formulier voor de donatie van een muziekinstrument

Op het formulier geeft u ook de manier van doneren aan. Vervolgens kunt u het instrument gelijk langsbrengen of per post toesturen. Vermeld duidelijk als er specifieke vragen zijn of twijfels, dan nemen wij contact met u op. U kunt ons ook altijd bellen.

Welke instrumenten hebben wij nodig?

 
De onderstaande instrumenten zijn heel welkom. Het instrument hoeft niet in de beste staat te zijn, kleine defecten zijn geen probleem.
 

Blaasinstrumenten
dwarsfluit
hobo
klarinet
fagot
trompet
bugel
cornet
hoorn
euphonium
bariton
saxofoon
trombone

Snaarinstrumenten
(alt)viool
cello
contrabas
harp
akoestische (bas)gitaar
electrische (bas)gitaar

Slaginstrumenten
slagwerk

Toetsinstrumenten
kleine accordeons (in koffer)
keyboards

Accessoires, koffers en gereedschappen
accessoires zoals kammen van een viool, extra snaren, strijkstokken, harsblokjes, dempers
originele hoezen of koffers van de instrumenten (ook met defectjes)
speciale gereedschappen voor de reparatie van muziekinstrumenten

Helaas kunnen wij op dit moment geen bladmuziek of muziekstandaards aannemen.

Geen inname


De volgende instrumenten kunt u helaas niet bij ons inleveren:

blokfluit
citer, cimbaal, mandoline, cuatro
xylofoon
klavecimbel
piano
vleugel

Tip: neem met de instrumenten piano, vleugel, klavecimbel, citer of cimbaal contact op met Museum Geelvinck. Wellicht kunnen zij u helpen om uw instrument te herplaatsen. Museum Geelvinck beheert de grootste collectie historische piano’s in Nederland voor gebruik door conservatoriumstudenten en (kleine) muziekpodia. http://www.geelvinck.nl/toetsinstrumenten-gevraagd

Aanvullende informatie over gebruik van gedoneerde muziekinstrumenten


Wij vragen graag uw aandacht voor het volgende. Stichting Instrumentendepot Leerorkest kan besluiten om het door u gedoneerde instrument te verkopen om met de opbrengst meer of andere instrumenten te kopen of te onderhouden, met als enig doel om meer kinderen een instrument te kunnen aanbieden. Indien u niet instemt met de mogelijke verkoop van het door u gedoneerde instrument, kunt u dit aangeven op het donatieformulier. Indien een verkregen instrument niet met redelijke inspanningen speelklaar gemaakt kan worden dan zal het gebruikt worden voor onderdelen of verantwoord afgevoerd.