NPO Radio 4 Klassiek Geeft roept op!


Van 25 mei tot en met 10 juni 2016 roept NPO Radio 4 iedereen op om gebruikte muziekinstrumenten te doneren, in actie te komen en geld te doneren voor het Instrumentendepot Leerorkest.


De actie Klassiek Geeft was een geweldig succes. We hadden niet durven dromen dat de actie in totaal een geldbedrag van € 74.925,- zou opbrengen en dat er ook nog 1024 muziekinstrumenten zouden binnenkomen. Lees hier over het resultaat van de actie!

Fotoverslag slotdag Klassiek Geeft

Foto's NPO Radio 4
 

Wanneer?


Het Instrumentendepot Leerorkest, dat instrumenten uitleent aan muziekeducatieprojecten in heel Nederland, kan nog altijd veel instrumenten gebruiken. Bovendien is er geld nodig voor de reparatie en aanschaf van instrumenten. Met Klassiek Geeft wil Radio 4 kinderen weer samen muziek laten maken en aan hen de liefde voor muziek doorgeven.

Klassiek Geeft gaat op woensdag 25 mei van start met een live-uitzending vanuit basisschool de Kruisboelijn in Den Bosch. Tijdens deze feestelijke uitzending (van 9:00-12:00 uur) zal Koningin Máxima te gast zijn om de actie officieel te openen.

De actie duurt tot en met vrijdag 10 juni. Op die dag wordt Klassiek Geeft afgesloten met een live-uitzending (tussen 8:00 en 17:00 uur) vanuit VondelCS in Amsterdam. Luisteraars kunnen die dag langskomen en hun muziekinstrument doneren. Aan het einde van de dag wordt de opbrengst van de actie bekend gemaakt.

Inzamelplaatsen


Voor de actie Klassiek Geeft kunnen luisteraars zowel muziekinstrumenten doneren als geld geven. Op de actiewebsite www.radio4.nl/klassiekgeeft/doneren-instrument staat een lijst met inzamelplaatsen in het hele land waar instrumenten kunnen worden ingeleverd. Let op: op vrijdag 10 juni is het Instrumentendepot in Amsterdam gesloten en dus niet beschikbaar als inzamelpunt! 

Welke instrumenten?


Het Instrumentendepot Leerorkest kan niet alle muziekinstrumenten innemen. Kijk op deze lijst welke instrumenten u kunt doneren.

Geld doneren


Er is geld nodig voor onderhoud, reparatie en aanschaf van instrumenten die zelden worden gedoneerd (zoals een fagot, hobo of harp). Via www.radio4.nl/klassiekgeeft kunt u geld geven. Dankzij uw hulp kunnen kinderen de kracht van muziek ontdekken!

Online veiling van bijzondere items


Er komt via de Klassiek Geeft website een online veiling van bijzondere veilingitems waarvan de opbrengst aan de actie ten goede komt. De veilingitems worden aangeboden door bekende Nederlanders, prominenten, landelijke orkesten en musici: denk aan huiskamerconcertjes, workshops en vip-arrangementen – items die niet zomaar in de winkel te koop zijn!

Uitzendingen


De Radio 4-uitzendingen tijdens de actieperiode staan allemaal in het teken van Klassiek Geeft. Zo klinken er reportages over muziekeducatieprojecten, zijn er live optredens van musici uit landelijke orkesten en zullen we horen van redacties die een eigen creatieve manier hebben bedacht om geld in te zamelen... dus stem af op NPO Radio 4!

Klassiek Geeft


Misschien herinnert u het zich nog uit 2011 en 2014: Radio 4 organiseerde toen ook de actie Klassiek Geeft. Ze zamelden muziekinstrumenten en geld in om muziekeducatie op basisscholen mogelijk te maken. Lees hier het verhaal over NPO Radio 4 Klassiek Geeft in 2014, toen ging de fantastische opbrengst ook naar het Instrumentendepot Leerorkest.

Met uw steun aan het Instrumentendepot Leerorkest kunnen veel meer kinderen in Nederland op school een muziekinstrument leren bespelen en samen muziek maken!


Naar de actiewebsite NPO Radio 4 Klassiek Geeft!