In Memoriam Carla Brünott (1938-2017), kleurrijk en strijdbaar

Nieuwsitems  |  Alice  |  donderdag 7 september 2017
img-big

Met grote verslagenheid hebben we kennisgenomen van het overlijden van Carla Brünott op 23 augustus 2017. Carla begon vier jaar geleden met vrijwilligerswerk voor het Leerorkest. Eind 2016 werd ze ernstig ziek.

Carla leerde in 2013 het Leerorkest kennen via een concert van The Landfillharmonic uit Paraguay en het OSB Leerorkest uit Amsterdam Zuidoost. Ze was zo onder de indruk van dit concert dat ze spontaan aanbood om vrijwilligerswerk voor het Leerorkest te gaan doen, “administratief werk, kopiëren van muziekpartijen of iets dergelijks”.

Tijdens een kennismakingsgesprek bleek echter dat ze klassiek zang en schoolmuziek had gestudeerd en om zo iemand in te zetten voor kopieerwerk leek wel erg zonde. Daarom is ze “eenvoudige, speelse oefeningen, spelletjes en liedjes” gaan schrijven voor de kinderen van het Leerorkest. Dat heeft ze vier jaar voor ons gedaan, waarbij ze met veel verschillende muziekdocenten heeft samengewerkt. Haar lesmateriaal staat in de Leerorkest-methodeboekjes voor groep 5 en 6.

Carla wilde heel graag nog naar een van onze concerten komen in juni of juli, maar helaas heeft haar gezondheid dat niet toegelaten.

We gaan Carla erg missen en wensen haar partner, familie en vrienden heel veel sterkte toe.

Namens de directie en alle collega's van het Leerorkest,

Emile Meuffels
Expertisecentrum Leerorkest


Gesprek met Carla Brünott als vrijwilliger, mei 2015

In memoriam Carla Brünott in De Groene Amsterdammer

terug naar overzicht

Doorzoek berichten