Bestuur en Governance

 Stichting Leerorkest en Stichting Instrumentendepot Leerorkest hanteren een raad-van-toezicht-model, dat is ingericht in overeenstemming met de negen principes van de Governance Code Cultuur.


Stichting Leerorkest en Stichting Instrumentendepot Leerorkest hebben dezelfde Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht vormt tevens een personele unie met de Raad van Toezicht van Muziekcentrum Zuidoost.


Raad van Toezicht 


Dhr. Maurits Haenen, voorzitter
Zijn hele werkzame leven actief in de cultuursector, onder meer als directeur van het Nederlands Balletorkest en Holland Symfonia. Interimmanager bij culturele instellingen, waaronder voorheen interim-directeur van Centra voor de Kunsten in de Drechtsteden, Den Haag en Haarlem. Tevens voorzitter van de Stichting Vrienden van het JeugdOrkest Nederland.
 
Dhr. Erik Brink, financiën
Zelfstandig interimmanager en projectleider op het gebied van bedrijfsvoering binnen de sectoren onderwijs en gemeentelijk sociaal domein.
 
Dhr. Akkie Muller, human resources
Directeur/Eigenaar van Human Sources, mede-eigenaar sollicitatiespecialist SBuddy.nl, voorzitter Stichting Vestingeiland Naarden en voorzitter Stichting Disability Affairs. Voorheen onder meer directeur bij Randstad Nederland BV.

Mw. Anita van der Wielen, onderwijs (m.i.v. 11 april 2016)
Al meer dan tien jaar werkzaam in de onderwijssector. Voorheen werkzaam als bestuurssecretaris, bestuursadviseur en manager kwaliteitszorg in het middelbaar beroepsonderwijs, en onderwijsinspecteur. Momenteel manager beleid, advies en kwaliteit in het hoger onderwijs.

Dhr. Dirk-Jan Smit (m.i.v. 1 september 2016)
Partner en notaris bij Freshfields Bruckhaus Deringer LLP in Amsterdam.Directeur-bestuurder


De directeur-bestuurder en tevens oprichter van Stichting Leerorkest en Stichting Instrumentendepot Leerorkest is Marco de Souza.

Interview met Marco de Souza in nieuwsbrief Cultuurconnectie
 


Beloningsbeleid


Medewerkers in dienst worden bezoldigd conform de arbeidsvoorwaardenregeling van Stichting Leerorkest en Stichting Instrumentendepot Leerorkest. Medewerkers die ingeleend worden via Muziekcentrum Zuidoost en Muziekschool Noord worden bezoldigd conform de door deze instellingen gehanteerde CAO. Het lidmaatschap van de Raad van Toezicht betreft een onbezoldigde functie.
 
Het Raad van Toezicht-reglement en de profielschets van de directie, bestuur en de Raad van Toezicht zijn op verzoek verkrijgbaar via het secretariaat info@leerorkest.nl