Comité van Aanbeveling


Met trots presenteren we het Comité van Aanbeveling van het Leerorkest. De leden van het Comité van Aanbeveling dragen het Leerorkest een warm hart toe en onderschrijven onze doelstellingen.


De leden van ons Comité van Aanbeveling zijn:
 

Maya Meijer-Bergmans


Mevrouw Meijer-Bergmans is directeur/eigenaar van de Westergasfabriek in Amsterdam en samen met het familiebedrijf MeijerBergman Erfgoed kocht zij Paleis Soestdijk van het Rijksvastgoed na een uitgebreide voorselectie. Mevrouw Meijer-Bergmans heeft vele interesses op cultureel en medisch gebied. Een aantal nevenfuncties: Voorzitter Stichting Gastenverblijven Vumc tot 1 september 2017, Lid Raad van Afgevaardigden CCA Vumc, Governor Holland Festival, Lid bestuur Lutfia Rabbani Foundation, Lid Comité van Aanbeveling Castrum Peregrini, Lid Comité van Aanbeveling Aus Licht van Nationale Opera & Ballet en Holland Festival.
 

Gerdi Verbeet


Gerdi Verbeet werd geboren in een onderwijsgezin. Zij was werkzaam als docent (lerares Nederlands aan de Berlagescholengemeenschap) en later binnen het leerlingwezen. Vervolgens koos Gerdi voor de politiek, maar onderwijs ligt haar nog altijd na aan het hart. Zij was tien jaar lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, en bijna zes jaar voorzitter van de Tweede Kamer. Bij haar afscheid als van de Tweede Kamer, in 2012, werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hierna pakte zij tal van nieuwe (bestuurs)functies op, ook in de culturele wereld. Momenteel is Gerdi onder meer secretaris van de Nederlandse Bachvereniging, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en voorzitter van de Raad van Toezicht van Paleis het Loo.


Marc Dullaert


Marc Dullaert was de eerste Kinderombudsman van Nederland, een ambt dat wordt toegekend door de Tweede Kamer. Marc Dullaert zet zich al jaren in voor de rechten van het kind. Zo is hij de oprichter en bestuursvoorzitter van de Stichting KidsRights, een stichting die opkomt voor de kinderrechten van kinderen in ontwikkelingslanden. Daarnaast is hij onder andere grondlegger van de Internationale Kindervredesprijs en voorzitter van het Children's Peaceprize expertcomité.
 

Alex Mulder

 

Ondernemer en filantroop Alex Mulder (1946) is gedelegeerd bestuurder van Amerborgh International. Hij richtte in 1972 Unique Uitzendbureau op, waaruit USG People is ontstaan. Tot 2006 bekleedde Alex Mulder de functie van CEO en is sindsdien commissaris. Amerborgh International is de nieuwe eigenaar en exploitant van Felix Meritis. De foundation steunt naast 'outsider art' ook De Nieuwe Liefde, centrum voor debat en bezinning in Amsterdam.

Prof. Dr. Erik Scherder

 

Professor Erik Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in  Amsterdam en hoofd van de gelijknamige afdeling. Daarnaast is hij als hoogleraar Bewegingswetenschappen verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij ontving meerdere onderwijsprijzen. De collegezalen van Professor Scherder zitten altijd bomvol, hij weet zijn enthousiasme en liefde voor het vak als geen ander over te brengen. Regelmatig pleit hij voor meer muziekonderwijs omdat ‘muziek een geweldige verrijking is voor het brein’. 

Ernst Veen

 

Ernst Veen werkte tot aan zijn pensionering in 2011 als museumdirecteur. Vanaf 1981 was hij directeur van De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Hij spande zich in om een culturele uitwisseling tot stand te brengen met de Hermitage in Sint-Petersburg, wat uiteindelijk leidde tot de vestiging van een dependance van de Hermitage in Amsterdam. Vanaf 2004 was hij ook directeur van de Hermitage Amsterdam. In 2005 werd Ernst Veen benoemd tot kamerheer van de koningin. In 2011 werd hij benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau.

Fragment uit ’Wat gebeurt er in je hersenen als je muziek luistert?’ door Professor Erik Scherder.