Hello Cello Orkest


Het Leerorkest en de Cello Biënnale Amsterdam hebben samen een nieuw educatie- en participatietraject opgezet: het Hello Cello Leerorkest. Het doel is om een wereld van muziek toegankelijk te maken voor kinderen die daar juist niet zo snel mee in aanraking komen.


Kinderen die pas net cello spelen in het Leerorkest op hun school, krijgen de kans om straks mee te spelen in het grote Hello Cello Orkest tijdens de Cello Biënnale. Daarvoor krijgen kinderen een traject aangeboden van extra celloles, naast de les in het Wijktalentorkest van het Leerorkest, aangevuld met workshops van jazzviolist en componist van het Hello Cello Orkest, Tim Kliphuis.

Het Hello Cello Orkest wordt gevormd door kinderen die nu al cello spelen in de Wijktalentorkesten van het Leerorkest en kinderen die enthousiast zijn geworden voor de cello door 'De Bestorming' die plaatsvond op hun school.

De 8e editie van de Cello Biënnale Amsterdam dit najaar gaat door! Het cellofeest vindt plaats van 22 t/m 31 oktober 2020. Enkele kinderen van het Leerorkest spelen mee in het Hello Cello Orkest op 27 september en 11 oktober. Een geweldig leuke happening voor de kinderen en een mooie aftrap van de samenwerking!