OSB Leerorkest Zuidoost - naschools orkest in het voortgezet onderwijs
Op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) huist een heus symfonieorkest van wel 40 leerlingen. Het OSB Leerorkest is opgericht in 2012 en is toegankelijk voor leerlingen van alle scholen in Amsterdam Zuidoost.


In het OSB Leerorkest Zuidoost wordt niet alleen gespeeld op violen, klarinetten, trompetten en cello’s, ook pianisten, gitaristen en drummers doen mee. Er is een bevlogen dirigent (Wouter Hakhoff) en er zijn veel muziekleraren die les geven aan al die groepen. De dirigent zoekt muziek uit die de leerlingen leuk, spannend of interessant vinden. Soms ook wel eens Beethoven, maar dan anders. Op een heel eigen manier.

OSB heeft een sterk profiel op het gebied van de kunsten. Er is een groot naschools aanbod van kunst- en cultuurworkshops (OSB Breed). In het SuperSymphonics (een muziekprogramma in de onderbouw) maakt iedereen kennis met een instrument van het orkest. Ook is er een kunstklas vmbo-t met muziek als afstudeervak. Op de OSB maakt het niet uit welke achtergrond je hebt of uit welk land je ouders of grootouders komen. Iedereen krijgt muziekonderwijs en kan een instrument leren bespelen.

Het OSB Leerorkest Zuidoost repeteert elke maandag meteen na school. (Het is dus een naschoolse activiteit, niet onder schooltijd zoals het Leerorkest op de basisschool.) Er wordt eerst 45 minuten met de eigen instrumentgroep gerepeteerd en vervolgens 45 minuten met het hele orkest.Concertreis naar Duitsland (2015)

Het doel van het OSB Leerorkest Zuidoost is samen muziek maken én optreden: in ziekenhuizen en verzorgingshuizen, op congressen en festivals, bij feesten en evenementen. In 2015 maakte het orkest een concertreis naar Duitsland voor een optreden bij een Europees congres in een kasteel. Het grote applaus van het publiek zullen de leerlingen zich nog lang herinneren! Een ervaring voor het leven! In 2016 was er een bijzonder optreden in de OBA, waar zelfs Burgemeester Eberhard van der Laan - een groot fan van het orkest - een dansje maakte...
 

Filmpjes en het laatste nieuws vind je op: https://osb-leerorkest-zo.blogspot.nl/

Steun het OSB Leerorkest Zuidoost!


Steun het OSB Leerorkest Zuidoost direct met een donatie
Kies in de donatiemoduele bij 'specifiek doel' voor 'OSB Leerorkest Zuidoost'.

Download hier Sponsorinformatie


Jaarlijks concert in het Henriette Roland Holsthuis in Zuidoost (2016)Fotoalbum optreden OSB Leerorkest Zuidoost op de Uitmarkt in Amsterdam (2014)

OSB Leerorkest Zuidoost op Uitmarkt