Strijkkwartet Biënnale Amsterdam


De Strijkkwartet Biënnale Amsterdam werkt sinds de eerste editie langdurig samen met het Leerorkest: iedere festivaleditie wordt geopend met een feestelijk concert met strijkkwartetjes van het Leerorkest.

 

De Strijkkwartet Biënnale Amsterdam initieerde in de aanloop naar de eerste festivaleditie My First String Quartet, een meerjarig traject waarin een groep Leerorkest kinderen intensief begeleid wordt in het strijkkwartet spelen. 

Met een feestelijk presentatieconcert tijdens de tweede editie van de Strijkkwartet Biënnale in januari 2020 krijgen de jonge kwartetjes een bijzondere plek in de programmering van het festival. 

De kinderen en jongeren presenteren dan vol trots het resultaat van een jaar hard werken; terwijl ze voor die tijd überhaupt nog nooit van een strijkkwartet hadden gehoord.

 

Geënthousiasmeerd door een aantal studiedagen met het vooraanstaande Dudok Kwartet gaan de jonge strijkkwartetjes van start. De kinderen krijgen wekelijks les van hun muziekdocenten van het Leerorkest, bovenop hun reguliere muziekles. Tijdens de lessen wordt de kinderen zowel in de eigen partij als gezamenlijk strijkkwartetles gegeven.

Extra steun voor het Leerorkest
Deze intensieve voorbereiding en extra lessen van het Leerorkest zouden niet mogelijk zijn zonder de financiële donaties van W.M. de Hoop Stichting, Promising Young People, Sonos Soundwaves en Stichting Boemer.
Meer over SQBA | Educatie Talentontwikkeling

Lees ook: Eerste Studiedag met Dudok Kwartet

Lees ook: Tweede Studiedag met Dudok Kwartet

Fotoalbum: Leerorkest oefent met Dudok Quartet (Studiedag op MZO)

Fotograaf: Greta Muis
 


Foto's concert SQBA eerste editie


Foto's Ben Bonouvrier, met toestemming van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam
 


Foto's repeteren voor SQBA eerste editie