Strijkkwartet Biënnale


De Strijkkwartet Biënnale werkt sinds de eerste editie langdurig samen met het Leerorkest: iedere festivaleditie wordt geopend met een feestelijk concert met strijkkwartetjes van het Leerorkest.


De kinderen (9–12 jaar) presenteren dan vol trots het resultaat van een jaar hard werken; terwijl ze voor die tijd überhaupt nog nooit van een strijkkwartet hadden gehoord.
 

'My First String Quartet'


In 2016 initieerde de Strijkkwartet Biënnale in de aanloop naar de eerste festivaleditie ‘My First String Quartet’: een meerjarig traject waarin een groep Leerorkest kinderen intensief begeleid wordt in het strijkkwartet spelen. Met een feestelijk presentatieconcert tijdens de tweede editie van de Strijkkwartet Biënnale in januari 2020 krijgen de jonge kwartetjes een bijzondere plek in de programmering van het festival.
 

Educatie


Geënthousiasmeerd door een aantal introductielessen door het Dudok Kwartet gaan de jonge strijkkwartetjes van start. Wekelijks worden lessen verzorgd door de docenten van het Leerorkest, bovenop de reguliere muzieklessen. Tijdens de lessen wordt de kinderen zowel in de eigen partij als gezamenlijk strijkkwartetles gegeven.

Meer over SQBA | Educatie Talentontwikkeling

Eerste Studiedag met Dudok Kwartet

Foto's concert SQBA eerste editie

Foto's Ben Bonouvrier, met toestemming van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam
 


Foto's repeteren voor SQBA eerste editie