De strijkkwartetten van het Leerorkest


Vanaf de eerste editie werken de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam en het Leerorkest samen. Na een intensief voorbereidingstraject geven de strijkkwartetjes van het Leerorkest een presentatieconcert bij de opening van het festival. Ook krijgen ze coaching van een Nederlands kwartet.

 


 

Intensieve begeleiding in strijkkwartetspel


Elk jaar in de aanloop naar de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam wordt een groep Leerorkestleerlingen intensief begeleid in het strijkkwartet spelen. De jonge kwartetjes hebben een bijzondere plek in de programmering: de kinderen geven een presentatieconcert op de openingsavond van het festival. Zij presenteren dan vol trots het resultaat van een jaar hard werken; terwijl ze voor die tijd nauwelijks van een strijkkwartet hebben gehoord.

 

Een bekend Nederlands kwartet neemt de kinderen mee in het strijkkwartetspel, coacht hen vanaf de start en op een aantal studiedagen. Het kwartet geeft dan ook miniconcerten aan de kinderen en ouders. Wekelijks krijgen de kinderen strijkkwartetles van hun Leerorkestmuziekdocent, bovenop hun reguliere muziekles (in het Wijktalentorkest). 

Een wereld van muziek voor ieder kind


Al 15 jaar staat het Leerorkest voor muziekeducatie met een maatschappelijke impact. We slaan daarbij bruggen, van school en vanuit de wijk, naar de muzikale rijkdom van een wereldstad, waarvan kinderen groeien en genieten. Daarvoor werken we intensief samen met andere instellingen voor cultuur, educatie en participatie.

Sponsors | De intensieve voorbereiding en extra lessen van het Leerorkest voor de 2e Strijkkwartet Biënnale zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de financiële donaties van W.M. de Hoop Stichting, Promising Young People, Sonos Soundwaves en Stichting Boemer.

Video's 2e Strijkkwartet Biënnale
Studiedag met Dudok KwartetHet grote optreden


Fotoalbum 2e Strijkkwartet Biënnale


Blader door een prachtig fotoalbum van 35 pagina's.
Fotoselectie: Leerorkest oefent met Dudok Quartet (Studiedag op MZO)


Fotograaf: Greta Muis