SuperSymphonics vmbo-orkestprojecten
SuperSymphonics bouwt voort op het succesvolle concept van het Leerorkest op de basisschool. Twee middelbare scholen in Amsterdam Zuidoost, OSB en SGR, hebben het project omarmd.


Tijdschrift Kunstzone publiceerde in juli 2014 al een bijzondere reportage over het nieuwe orkestproject SuperSymphonics in het vmbo. Eersteklassers en tweedeklassers krijgen onder schooltijd in groepjes les op een symfonisch muziekinstrument en geven na drie maanden samen een concert. Een muzikale prestatie!

Elk jaar zijn er meerdere SuperSymphonic uitvoeringen op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) en Scholengemeenschap Reigersbos (SGR). Hét moment voor de leerlingen om in de schijnwerpers te staan en hun applaus te oogsten. Je ziet ze ervan groeien en genieten. De leerlingen steken er enorm veel van op.  Er wordt getraind op discipline, doorzettingsvermogen, muzikaal beleven, samenwerken, stiltes en improviseren. Modeste Breukers, muziekdocent op de OSB, vindt het een prachtig project waarin leerlingen muziek in ultieme vorm ontdekken.

In 2016 is het SuperSymphonics curriculum verder verbeterd en in december van dat jaar is SuperSymphonics ook gestart in de derde klas van het voortgezet onderwijs.

De SuperSymphonics eindconcerten staan vermeld in de agenda. Het curriculum van SuperSymphonics wordt gedeeld op www.orkestindeklas.nl. Met vragen over het curriculum kunt u contact opnemen met het Expertisecentrum via expertisecentrum@leerorkest.nl.

SuperSymphonics wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds. SuperSymphonics is een programma van Muziekcentrum Zuidoost.

Bekijk videoclip SuperSymphonics concert Get Lucky (op SGR)

Bekijk videoclip SuperSymphonics concert O Fortuna (op OSB)

Fotoalbum: OSB SuperSymphonics 2016


Fotograaf: Eliane Kemble
 


Fotoalbum: OSB SuperSymphonics 2015


Fotograaf: Jean van Lingen