SuperSymphonics VMBO-orkestprojecten
SuperSymphonics bouwt voort op het succesvolle concept van het Leerorkest op de basisschool. Twee middelbare scholen in Amsterdam Zuidoost hebben het nieuwe orkestproject omarmd: het Ir. Lely Lyceum (voorheen SGR) en de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB). 


Eersteklassers en tweedeklassers van deze middelbare scholen krijgen onder schooltijd in groepjes les op een muziekinstrument en geven na drie maanden samen een concert. Een muzikale prestatie!

Elk jaar zijn er nieuwe SuperSymphonic uitvoeringen op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) en het Ir. Lely Lyceum (voorheen SGR). Hét moment voor de leerlingen om in de schijnwerpers te staan en hun applaus te oogsten. Je ziet ze ervan groeien en genieten. De leerlingen steken er enorm veel van op. Er wordt getraind op discipline, doorzettingsvermogen, muzikaal beleven, samenwerken, stiltes en improviseren. Een prachtig project waarin leerlingen muziek in ultieme vorm ontdekken.

In 2016 is het SuperSymphonics curriculum verder verbeterd en in december van dat jaar is SuperSymphonics ook gestart in de derde klas van het voortgezet onderwijs op OSB. Het magazine Kunstzone publiceerde een reportage over SuperSymphonics in het vmbo (juli 2014). De SuperSymphonics eindconcerten staan vermeld in de agenda.

Het curriculum van SuperSymphonics wordt gedeeld op www.orkestindeklas.nl. Met vragen over het curriculum kunt u contact opnemen met het Expertisecentrum via expertisecentrum@leerorkest.nl.

SuperSymphonics wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De uitvoering van het SuperSymphonics-programma is in handen van Muziekcentrum Zuidoost.

Bekijk videoclip SuperSymphonics concert Get Lucky (op Ir. Lely Lyceum, voorheen SGR)

Bekijk videoclip SuperSymphonics concert O Fortuna (op OSB)

Fotoalbum: OSB SuperSymphonics 2016


Fotograaf: Eliane Kemble
 


Fotoalbum: OSB SuperSymphonics 2015


Fotograaf: Jean van Lingen